ONAFHANKELIJK RADIONIEUWS OOSTKUST. Bracht 31 jaar Lokaal Nieuws uit Knokke-Heist en de Regio. * oronieuws@telenet.be * follow us at: https://twitter.com/oronieuws * Copyright © 2009-2010-2011-2012-2013
7.7.10
Piazza-M’-As-Tu-Vu in Knokke
Op het Albertplein in Knokke wordt op maandag 19 juli “Piazza” de opvolger van het voormalige “Place-M’-As-Tu-Vu” in gebruik genomen. Met deze Italiaanse benaming wil de Vlaamse badstad haar eigen plaats bevestigen in een lange rij van luisterrijke stadspleinen met gerenommeerde namen in Europa. Net als vroeger zal men er kunnen flaneren, gezien worden en mensen ontmoeten. Recent verloor het Albertplein z’n laatste horecazaak, zodat het een dood plein dreigde te worden. Het was de uitdrukkelijke wens van burgemeester Lippens om deze zomer nog terrasjes te zien verschijnen op Knokkes vermaarde trekpleister. Het duurde echter langer dan verwacht om alle wettelijke bezwaren voor het terrassenplein uit de weg te ruimen en overleg te plegen met de omwonenden. Uiteindelijk heeft Stadsontwikkeling Knokke-Heist een domeinconcessie voor 2 jaar verstrekt aan een driemanschap van horeca-ondernemers. Met de uitbatingen die bij het nieuwe project betrokken zijn gaat het om “Traiteur Cardinal” met Chris Muylle en Carl Pollyn, “Jardin Tropical” met Christophe Van den Berghe en Evy Robbyns, alsook “Yssis – Café du Nord & Brasserie Falstaff” met Frederic Ysenbaert en Jurgen Ysenbaert. De overeenkomst kan maximaal twee keer voor een periode van één jaar verlengd worden. De ‘Piazza’ zal straks een unieke combinatie bieden van open en gesloten terrasaccommodatie. Een overkoepelde bar moet ervoor zorgen dat men 7 dagen op 7 operationeel kan zijn. De mobiele wanden van de uitbating zijn volledig opgetrokken uit glas, teneinde de architecturale context te respecteren. Ook is op het plein een sobere vloerverharding voorzien, die ruimtelijk contrasteert met het voor Het Zoute zo typische rode en witte kleurengebruik. De initiatiefnemers zullen verder elk hun kennis en ervaring inbrengen en ter plaatse een personeelsploeg van een achttal personen inzetten. Van onbijt over lunch en avondmaal, tot aperitief en evening drinks, wil Piazza een divers cliënteel bereiken, dat aan het Albertplein een luxe uitstraling verleent.