Maandagmiddag heeft topkok Sergio Herman in Cadzand officieel z’n tweede restaurant geopend. Het nieuwe eethuis heet Pure-C en heeft voornamelijk zeegerechten op het menu staan. Volgens Herman, die al geruime tijd in Knokke-Heist woont, is Pure-C bedoeld voor een andere doelgroep dan het bekende andere restaurant van hem: Oud-Sluis. Het restaurant werd ingericht in het al bestaande Strandhotel langs de Boulevard de Wielingen in Cadzand-Bad. In het laagdrempelige Pure-C liggen de prijzen met 35 euro voor een driegangenmenu een stuk lager dan bij driesterrenrestaurant Oud-Sluis. Ook is er in het nieuwe restaurant een apart hoekje voor kinderen. Gelijklopend met de opening van Pure-C werd er maandag ook de eerste restaurantgids voor de Zwinstreek voorgesteld. Daarin staan alle zaken met een Michelinster of die voorkomen in GaultMillau. In totaal goed voor 21 sterren in en 21 km rond Knokke-Heist. De sterrenchefs zijn volgens burgemeester Lippens "de echte ambassadeurs van de Zwinregio".
Je leest er meer over in ORO NieuwsMAGAZINE.