10.10.08

Hallo Ween: Restaurant De Savoye zet oogballen en wormen op het menu

De heksen, tovenaars en weerwolven zijn weer in het land. Traditioneel veroveren ze de etalages van winkels, duiken ze op in het uitgaansleven en sommigen dringen zelfs door tot in de scholen. Dit jaar gaan ze nog verder. Tijdens het weekend van 31 oktober tot en met 2 november hebben ze ook een aanslag gepland op restaurant De Savoye langs de Dumortierlaan in Knokke-Heist. "De tijd is rijp dat ook de toeristische sector in Knokke-Heist aandacht besteed aan de nieuwe hype", zegt uitbater Ignace De Savoye. De gasten van het restaurant mogen zich van vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november verwachten aan gebakken oogballen, groene wormen en zwarte raaf als voorgerecht. Verder is er keuze uit spinnenweb, slijmerige snottebellen en schuimende toverdrank. Als hoofdgerecht wordt zelfs heks of piranha geserveerd. De aangepaste desserts besparen we nog even.

"We zullen ons echt inleven in het griezelthema", zegt Ignace De Savoye. "De Kust is ontspannen en genieten en daarom gaan we ook mee in dit thema. Het personeel zal verkleed rondlopen in vampier, spook of monster en ook het interieur zal aan de onderwereld worden overgeleverd. Als restaurant willen we een pioniersrol spelen bij het lanceren van Halloween in Knokke-Heist. We hopen dat nog dit jaar maar zeker in de toekomst nog meer handelaars en horecazaken zullen volgen." De klanten die verkleed naar het restaurant komen, genieten intussen een ruime korting. Het Halloween-menu bij restaurant De Savoye staat geprijsd aan 63 euro per persoon. Wie verkleed is, betaalt 55 euro.


Halloween menu
van vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november 2008

Ongedierte op natuurlijke wijze
Moules natures
Of/Ou
Zes slijmerige snottebellen op ijs
Six huîtres plates de Zélande 3°°° sur glace
Of/Ou
Gebakken oogballen met groene wormen, roze maden in oranje afwaswater
Noix de Saint-Jacques autour de chou-vert et lardon, tips d’asperges vertes dans une coulis de potiron
Of/Ou
Terrine van de zwarte raaf en weerwolf met uilenlever en konijnenkeutels,
beschimmelde toast
Terrine de pigeon ramier et sanglier, noix de pistache et foie d’oie, cramique grillé
Vitello van weerwolf op een spinnenweb met verwelkte blaadjes en
gedroogde poedeldrollen
Vitello de sanglier sur un salade d’endives, mâche et noix
Of/Ou
Drie gegratineerde slijmerige snottebellen met een schuimende toverdrank
Trois huîtres plates de Zélande 5°°°°° gratinées au Champagne
Halve heks uit de oven met bezinksel van onze beerput
Demi-homard au four, beurre de truffes
Of/Ou
Piranha’s volgens eigen vangst
Poisson selon arrivage
Of/Ou
Geroosterde schoenzool, kikkerdril
Filet pur grillé, sauce béarnaise
Of/Ou
Zwarte raaf met iets wat Dracula gisteren gegeten heeft
Faisan Fine Champagne
Of/Ou
Wolvenbil met een bloederig aftreksel
Cuisse de cerf, Grand Veneur
Vervloekt nagerecht van ijsgekoelde rotte eieren en slangenbloed
Nougat glacé, coulis de framboises
Of/Ou
IJssoufflé van ratelslangengif
Soufflé glacé Grand Marnier

63,00 euro p.p., indien verkleed 55,00 euro p.p.
Wij aanvaarden geen bankaandelen als betaling !!!
Dit menu wordt klaargemaakt en opgediend door ons uitschot van de onderwereld.
In geval van afgang geven we u graag het nummer van het antigifcentrum in China.
Gelieve te reserveren op het nummer 050 62 23 61. Wij hopen alle spoken, vampiers, monsters, ... talrijk te mogen verwelkomen.

Het spookteam De Savoye